top of page

MUSIC //
Swingin' Paris

Locatie & datum:

Schouwburg Venray 7 mei 2022

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger / trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess van der Zwet (van de hitsingle Mon Paris!), mee door de met lichtjes versierde straten van het bruisende Parijs.

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren daarna triomfantelijk weer terug te keren.

The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Edith Piaff en Sydney Bechet en natuurlijk kunnen de hits van Louis Armstrong, Frank Sinatra en Nat King Cole niet ontbreken. The Legends Michael Varekamp & Wiboud Burkens toverde de schouwburg Venray om tot een romantische jazzkelder waar hits als ‘Petite fleur’, ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ en ‘C’est si bon’ klinken tot in de kleine uurtjes.

Met #michaelvarekamp #tessmelot #wiboutburkens #harryemmery #yoranaarsen #erikkooger

👁️‍🗨️
👁️‍🗨️
👁️‍🗨️
Profielfoto Rita Kuenen
bottom of page