top of page

THEATER //
Terug naar "Christiaan" Rowwen Hèze

Locatie & datum:

Schouwburg Venray 16 november 2023

Terug naar "Christiaan" Rowwen Hèze

Grote (Nederlandse) artiesten zouden er jaloers op zijn. Vijf keer een volle schouwburg met in totaal bijna 3200 bezoekers. De regionale voorstelling Terug naar Rowwen Hèze presteerde het om afgelopen weekend de bezoekers van Schouwburg Venray te betoveren met het verhaal van de historische Peelfiguur Rowwen (Christiaan) Hèze.

Terug naar Rowwen Hèze was een meeslepende voorstelling waar geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen. Het verhaal gaat over de jonge Christiaan Hesen, die met het verstrijken van de tijd steeds meer op d’n Rowwe begint te lijken. Christiaan moet aan de slag met het ontginnen van de Peel en leidt een eenzaam bestaan. Gelukkig heeft hij een goede vriend waar hij altijd bij terecht kan, een mysterieuze verschijning genaamd Walteck. Helaas krijgt d’n Rowwe het verdriet uit zijn verleden niet verwerkt en zoekt zijn heil in de drank. Het dorp wil hem wegjagen, maar tegelijk heeft d’n Rowwe bijzondere krachten waarmee hij bijvoorbeeld vee kan genezen. Zal het dorp uiteindelijk toch achter hem staan en zal d’n Rowwe zijn krachten voor het goede blijven gebruiken. De theaterproductie is gebaseerd op het boek Icoon van Jan Philipsen.

Muziekvereniging St. Caecilia uit America en Peggy’s Productiehuis brachten de voorstelling samen op de planken. Muzikanten, acteurs, dansers en veel andere mensen werkten 1,5 jaar intensief aan de theatervoorstelling. Op het podium stonden 135 artiesten.

👁️‍🗨️
👁️‍🗨️
👁️‍🗨️
Profielfoto Rita Kuenen
bottom of page